סינגולייר

טיפול ואבחון אסתמה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון אסתמה!

סינגולייר סינגולייר הוא אנטגוניסט לרצפטור leukotriene, המשמש לטיפול באסתמה ובנזלת אלרגית עונתית (קדחת השחת).

רצפטורים אלה הינם קבוצה של חומרים כימיים טבעיים המקדמים תהליכי דלקת באסתמה ונזלת אלרגית עונתית. הם נוצרים על ידי תאים, משוחררים, ולאחר מכן נקשרים שוב לתאים אחרים הגורמים לדלקת.

סוג הטיפול

סינגולייר משמש לטיפול באסתמה, נזלת אלרגית עונתית, ומניעה של עווית הסימפונות (היצרות של דרכי הנשימה), במבוגרים, ילדים ותינוקות מתחת לגיל שנה. התרופה מתחילה לעבוד לאחר 3 עד 14 ימי טיפול.

התרופה לא משמשת לטיפול בהתקף אסתמה חריף, אלא ניתנת במהלך התקפים כרוניים של אסתמה. חולים שיש להם התקפי אסתמה אחר פעילות גופנית עשויים להשתמש בסינגולייר בשאיפה.

אופן השימוש בסינגולייר

המינון המומלץ במבוגרים הוא 10 מ"ג ליום לטיפול באסתמה ונזלת אלרגית ו-10 מ"ג מספר שעות לפני פעילות גופנית למניעה של עווית סימפונות. בילדים המינון יהיה 4-5 טבליות. לנזלת אלרגית, המינון המומלץ של סינגולייר היא לקיחה של פעם אחת ביום. היעילות הודגמה עבור נזלת עונתית כאשר סינגולייר נלקח בבוקר או בערב מבלי להתייחס לזמן האוכל.

חומרים הנמצאים בתרופה

המרכיב הפעיל בסינגולייר, הוא אנטגוניסט לרצפטור leukotriene, סלקטיבי, אשר מעכב את קולטן  .CysLT1 כל טבליה של סינגולייר מצופה ומכילה 10.4 מ"ג של נתרן .montelukast ומרכיבים נוספים כמו: צלולוז, לקטוז, נתרן, הידרוקסיפרופיל, ומגנזיום.

לפעמים, רק לאחר מספר שבועות של שימוש, התסמינים ישתפרו. יש להמשיך להשתמש בסינגולייר על פי הנחיות הרופא ולדווח לרופא המטפל במידה והסימפטומים אינם משתפרים לאחר מספר שבועות של טיפול.

סיכונים ותופעות לוואי

תופעות הלוואי הנפוצות יותר ​​הם כאבי ראש, סחרחורות, כאבי בטן, כאבי גרון ונזלת (כתוצאה מדלקת של הציפוי הפנימי של האף). צפצופים, שיעול, פריחה, אי שקט, רעד, ובחילה עלולה אף הם להתרחש. במחקרים קליניים דווחו סיכונים כמו אנזימי כבד גבוהים, התנהגות אובדנית, אגירת נוזלים, דיכאון, והזיות.

יש לקבל עזרה רפואית מיידית כאשר מופיעים אחד מהסימנים הבאים של תגובה אלרגית: קשיי נשימה; נפיחות הפנים, השפתיים, הלשון, או הגרון. כמו כן, יש לפנות לייעוץ רפואי מידי כאשר מופיעה פריחה עורית, שטפי דם, עקצוץ חמור, חוסר תחושה, כאב, חולשה בשרירים; שינויי מצב רוח או שינויים התנהגותיים, חרדה, דיכאון, או מחשבות על התאבדות; רעידות או טלטול; שטפי דם קלים, דימום בלתי רגיל (מהאף, מהפה, פי הטבעת או הנרתיק).

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון אסתמה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון אסתמה. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

072-3341176
טיפול ביתי
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!