מרחיבי סימפונות

טיפול ואבחון אסתמה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון אסתמה!

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

מרחיבי סימפונותמרחיבי סימפונות משמשים כמעט את כל האנשים הסובלים מאסטמה כאמצעי המרחיב את מעברי הנשימה. מרחיבי סימפונות קצרי טווח משמשים להקלה מהירה וכתרופות הצלה. מרחיבי סימפונות ארוכי טווח, משמשים מדי יום לשליטה באסטמה בשילוב עם סטרואידים הנלקחים בשאיפה.

מרחיבי סימפונות מסייעים בהרפיית השרירים בדרכי הנשימה. כאשר השרירים רפויים, יותר אוויר יכול לזרום פנימה והחוצה דרך הריאות ומאפשר נשימה קלה.

לטיפול בתסמיני אסטמה, קיימים שלושה סוגים של מרחיבי סימפונות: מרחיבי סימפונות מקבוצת בטא אגוניסטים, תאופילין ואנטיקולינרג'ים. חומרים אלה זמינים במשאף, נוזל, זריקה אולם השיטה המועדפת לשימוש בבטא אגוניסטים הינה בשאיפה.

בטא אגוניסטים

בדומה לרוב התרופות, מרחיבי סימפונות מחולקים לקבוצות על פי ההרכב והתכונות הכימיות. המשפחה הנפוצה ביותר של מרחיבי סימפונות הינה בטא אגוניסטים. אגוניסטים מתארים תרופות המעוררות תגובה, ובמקרה הזה מתייחסים לגירוי, הגורם לשרירי הסימפונות להירגע.

חלק ממרחיבי הסימפונות זמינים בצורת טבליות. למרות שלעיתים קרובות נוח יותר לבלוע כדור מאשר להשתמש במשאף, אותן תרופות, כאשר נלקחות דרך הפה, אינן חזקות די ועשויות לגרום לתופעות לוואי חמורות.

תרופות מקבוצת תאופילין

משפחה נוספת הזמינה לשימוש הינה תאופילין הנמכרת בצורת זריקה או כדורים. לקבוצה זו של מרחיבי סימפונות יתרון עיקרי הגובר על פני תרופות אחרות. תאופילין נשאר במערכת הדם במשך 12-24 שעות לאחר נטילת הכמוסה, דבר אשר מאריך את פעילות החומר.

לצד היתרונות קיימים מספר חסרונות. התרופה אינה חזקה כמו בטא אגוניסטים ולעיתים קרובות השימוש בה מלווה בתופעות לוואי כמו אי נוחות בבטן, נדודי שינה ועצבנות. לעיתים עשויים לגרום לתופעות לוואי חמורות כמו הפרעות בקצב הלב ופרכוסים, במקרים בהם נעשה שימוש במינונים גבוהים. ניתן למדוד את כמות התרופה בדם באמצעות בדיקת דם.

מרחיבי סימפונות אנטיקולינרג'ים

מרחיבי סימפונות אלה משרתים בעיקר חולי COPD, (מחלת ריאות כרונית כגון אמפיזמה) ואינם בשימוש באופן נפוץ כטיפול באסטמה. התרופה נמכרת בצורת משאף ועלולה לגרום ליובש בפה. השימוש נעשה בדרך כלל במשך תקופות ארוכות.

תופעות לוואי נפוצות בשימוש במרחיבי סימפונות

מרחיבי סימפונות יכולים ליצור תחושת עצבנות, קצב לב מוגבר ודפיקות לב, קלקול קיבה, הפרעות שינה, כאבי שרירים והתכווצויות.

אופן השימוש במרחיבי סימפונות

שימוש נכון בתרופה עשוי להקל על תסמיני המחלה. ניתן לקבל הנחיות על אופן השימוש בתרופה אצל הרופא, בבית המרקחת או אצל אחות מטפלת.

שימוש בתרופה באמצעות משאף נעשה בצורה הבאה: מומלץ לנער את המשאף באופן יסודי טרם השימוש. מכניסים את הפיה לתוך הפה. נושפים את תכולת המשאף, לפי המינון המומלץ. חשוב לקחת נשימה מהירה ועמוקה. מחזיקים את הנשימה במשך 10 שניות, דבר המאפשר לתרופה לחדור לריאות. לאחר הפעולה ניתן לנשום כרגיל.

השימוש בכדורים ובכמוסות ייעשה במינונים הנקבעים מראש על ידי הרופא המטפל. חשוב להקפיד על המינון המומלץ כדי לייעל את הטיפול באסטמה.

באיזה מצבים מרחיבי סימפונות אינם מטפלים?

חשוב לזכור כי לא כל אסטמה מטופלת על ידי הרחבת הסימפונות והרפיית השרירים. מרחיבי הסימפונות אינם מטפלים בתגובה הדלקתית הנוצרת בעת אסטמה. הנפיחות בדרכי הנשימה אשר מתייחסת לדלקת והצטברות הליחה, אינם חולפים לאחר השימוש במרחיבי סימפונות.

קיימות תרופות אחרות הזמינות לטיפול בהיבט הדלקתי, המאפיין את האסטמה, כמו תרופות אנטי דלקתיות. במקרים בהם מרחיבי הסימפונות אינם מסייעים לטיפול באסטמה, ניתן לפנות לייעוץ רפואי ולקבל המלצה על טיפול בתרופות אחרות.

באילו מקרים מומלץ להימנע מהשימוש בתרופה?

אנשים הסובלים ממחלות לב, סוכרת, פעילות יתר בלוטת התריס וסרטן הערמונית, צריכים להמנע משימוש במרחיבי סימפונות. השימוש במהלך ההריון הינו בטוח.

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון אסתמה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון אסתמה. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים